U bent hier: Home » Ervaringen
previous arrow
next arrow
Slider
Bekijk foto's van mijn praktijk
 • Ervaring van Josje

  Voordat ik bij José kwam heb ik zo’n 5 jaar allerlei specialisten afgelopen. Hun conclusie was dat ik er
  maar mee moest leren leven.

  Toen ik voor het eerst bij José kwam was ik er slecht aan toe. Ik had zoveel problemen met mijn
  evenwicht dat ik er moeite mee had om rechtuit te lopen.

  Ook kon ik maar erg weinig licht verdragen, zelfs met regenachtig weer kon ik niet zonder zonnebril naar buiten. Ik was erg snel uitgeput.
  Nadat ik bijv. een half uurtje aan het schoonmaken was geweest of een paar boodschappen had gedaan was ik totaal uitgeput en moest ik eerst een paar uur slapen.

  Het grootste deel van de dag bracht ik in bed of op de bank door. Gelukkig kwam ik in contact met José. Na vier behandelingen kon ik tijdens het lopen weer om me heen kijken zonder uit balans te raken en na vijf behandelingen kon ik weer zonder zonnebril naar buiten.

  Wat specialisten niet voor mogelijk hielden is wel gebeurd. Het gaat nu zo goed met me dat ik nu, een half jaar na de eerste behandeling, weer op zoek ben naar een parttime baan.

  Soms kan ik zelf bijna niet geloven dat deze grote verbeteringen zo snel zijn gekomen.
  José bedankt voor je hulp bij mijn herstel!

  Groetjes, Josje

 • Ervaring van Nicole

  Voel me verlicht.

  De Touch of Matrix heeft mij verrijkt en verlicht.
  Jaren was ik op zoek naar mijzelf (wie ben ik).
  Ik kon moeilijk loslaten van bepaalde mensen, gevoelens, gebeurtenissen en had negatieve gedachten over mijzelf.

  Door deze methode heb ik heel veel kunnen en mogen opruimen en ben ik heel diep gegaan.
  Wat gepaard ging met veel emotie. Zo heb ik ook de belastende banden doorgeknipt met dierbaren maar ook met mensen waar ik niet zo’n goede band mee had.

  Na dat ik dat gedaan had kreeg ik meer en meer ruimte en voel me vrij. Door dat ik zelf los laat merk ik dat de omgeving daar ook in positieve zin in mee gaat. Alles veel ontspannende losser.
  Voelt als verlichting opluchting.

  Zo voelde ik mij steeds meer in mijn kern komen in mijn ware ik. Thuis komen bij mijzelf.
  WOW!!! Dit is wie ik ben!!!
  José hield me een spiegel voor en zag weer de twinkeling in mijn ogen, in mijn ziel. Het heeft me zo verrijkt.

  Lieve José zo heb ik de Touch of Matrix ervaren en zo voel ik het. Ben tot op de dag van vandaag dankbaar.

  Dank je Lieverd

  Liefs, Nicole

 • Ervaring van S

  José is een heel mooi, positief en warm mens. De tekst op de website sprak mij gelijk aan en toen ik haar opbelde voor een afspraak, resoneerde het gevoel.

  Tijdens de sessies heb ik haar als een goede Touch of Matrix therapeut ervaren. Door haar eigenheid; aards, spiritueel en op passende momenten humor en enthousiasme voelde ik mij al snel vertrouwd.

  Het was verbazingwekkend dat na elke sessie steeds meer mijn energie terug kwam, en dat mijn heftige PTSS klachten zoals het herbeleven in beelden en gevoelens grotendeels verdwenen zijn.

  Ze doet dit werk vanuit haar hart en ziel, want toen ik het erg hoog had zitten, heeft zij mij een paar keer op afstand een behandeling gegeven.

  Dit gaf mij meer rust en heb pijn kunnen loslaten waardoor ik meer (zelf)vertrouwen kracht kreeg om weer verder te kunnen.

  Liefs, S

 • Ervaring van Ria

  Hallo lieve José,

  Via deze weg wil ik je heel hartelijk bedanken voor de behandelingen die je mij hebt gegeven.

  De pijn in mijn nek is weg en het heeft mij weer vrijheid in mijn nek gegeven en de pijn in mijn rug door het SI-gewricht, waar door ik niet meer fatsoenlijk kon lopen, was heel snel verdwenen.

  Daar komt nog bij dat zelfs de emotionele klachten zomaar verdwijnen met hulp van jou.

  Het belangrijkste ben ik vergeten te vertellen.

  Mijn psoriasis was weer veel erger geworden en dankzij de Touch of Matrix is dat ook weg. Doordat de harde schijf is schoongemaakt en ik nu anders op de dingen reageer.

  Het is zo mooi dat het zelfs telefonisch, op afstand dus, mij ook heeft geholpen.
  Ik was boos en verdrietig en mijn benen werden hierdoor onrustig, door de Touch of Matrix werd ik weer rustig en mijn benen ook en heb toen een heerlijke nachtrust gehad.

  José dankjewel dat JIJ nu therapeute bent van Touch of Matrix en mij daar van op de hoogte hebt gebracht.

  Lieve groetjes Ria

  DANKJEWEL en dikke knuffels XXX

 • Ervaring van Hans

  Je krijgt bij Jose het gevoel dat je mag zijn wie je bent en dat alles wat besproken wordt tussen die vier muren blijft.
  Jose krijgt in een relatief kort gesprek de pijnpunten op tafel.
  Daarmee kun je met elkaar direct afstemmen waar je aan zou willen werken en welke technieken daarvoor bruikbaar zouden kunnen zijn
  Er gebeurde heel veel. Mijn gevoel is dat ik heb mogen ‘los’ laten.
  Jose is hele fijne therapeut die je vakkundig en intuïtief door het proces begeleid
  Na de behandeling bij Jose voel ik mij een ander mens

 • Touch of Matrix zet alles in beweging

 • Na deze avond ging bij mij het roer om

 • 16 uren geleden

  The Real You

  Aan welke kant sta jij ..........
  Impossible 😔 of Possible 😃❤️
  🧚‍♀️💫✨🦋
  ... Lees meerInklappen

  Bekijk op Facebook

  7 dagen geleden

  The Real You

  Dit is een mooi kaartje voor deze bewolkte vrijdag 😉
  Het begint eerst bij jezelf ❤️🙏
  Dat wat je uitstraalt krijg je terug 🤩
  Heerlijke dag 😘
  Nog eventjes en dannnn .....WEEKEND!!! 🥰
  ... Lees meerInklappen

  Bekijk op Facebook

  3 weken geleden

  The Real You

  Hahaha😂 ik heb het altijd al gezegd...... gewoon meer KNUFFELEN ❤️❤️❤️
  Dus doen hé lief mooi mens 😘
  Fijne mooie donderdag 😘☀️
  🧸 KNUFFELS 🧸KNUFFEL - therapie

  De gemiddelde lengte van een knuffel tussen twee personen is 3 seconden. Maar onderzoekers hebben iets fantastisch ontdekt!

  Wanneer een knuffel 20 seconden duurt, heeft dit een therapeutisch effect op lichaam én geest. De reden is dat een oprechte omhelzing een hormoon produceert dat "oxytocine" wordt genoemd, ook bekend als het liefdehormoon.

  Deze stof heeft veel voordelen voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid, helpt ons onder andere om te ontspannen, ons veilig te voelen en onze angsten en angsten te kalmeren.

  Dit prachtige kalmeringsmiddel wordt gratis aangeboden elke keer dat we:

  ✨ een persoon in onze armen hebben
  ✨ een kind wiegen
  ✨ een hond of een kat aaien
  ✨ dansen met onze partner
  ✨ gewoon de schouders van een vriend vasthouden.

  Een beroemd citaat van psychotherapeut Virginia Satir luidt:

  “We hebben vier knuffels per dag nodig om te overleven. We hebben 8 knuffels per dag nodig voor onderhoud. We hebben 12 knuffels per dag nodig voor groei”

  Of die exacte aantallen wetenschappelijk bewezen zijn, valt nog te bezien, maar er is veel wetenschappelijk bewijs met betrekking tot het belang van knuffels en fysiek contact.

  Hier zijn enkele redenen waarom we (meer) moeten knuffelen:

  1. STIMULEERT OXYTOCINE

  Oxytocine is een neurotransmitter die inwerkt op het limbisch systeem, het emotionele centrum van de hersenen, gevoelens van tevredenheid bevordert, angst en stress vermindert en zelfs zoogdieren monogaam maakt. Het is het hormoon dat verantwoordelijk is voor ons allemaal hier vandaag. Je ziet dat dit juweeltje wordt vrijgegeven tijdens de bevalling, waardoor onze moeders alle ondraaglijke pijn vergeten die ze hebben ondergaan om ons uit hun lichaam te verdrijven en ervoor te zorgen dat ze nog steeds willen liefhebben en tijd met ons willen doorbrengen.

  Nieuw onderzoek van de Universiteit van Californië suggereert dat het een soortgelijk beschavend effect heeft op mannelijke mannen, waardoor ze meer aanhankelijk en beter zijn in het vormen van relaties en sociale binding. En het verhoogde het libido en de seksuele prestaties van proefpersonen dramatisch. Wanneer we iemand omhelzen, komt oxytocine vrij in ons lichaam door onze hypofyse, waardoor zowel onze hartslag als onze cortisolspiegel wordt verlaagd. Cortisol is het hormoon dat verantwoordelijk is voor stress, hoge bloeddruk en hartaandoeningen.

  2. CULTIVATE GEDULD

  Verbindingen worden gestimuleerd wanneer mensen de tijd nemen om elkaar te waarderen en te erkennen. Een knuffel is een van de gemakkelijkste manieren om waardering en erkenning van een andere persoon te tonen.

  De wereld is een drukke drukte en we haasten ons constant naar de volgende taak. Door te vertragen en een moment te nemen om oprechte knuffels gedurende de dag aan te bieden, heeft dat zowel voordelen voor onszelf als voor anderen!

  3. VOORKOMT ZIEKTE

  Affectie heeft ook een directe reactie op de vermindering van stress die veel ziekten voorkomt.

  Het Touch Research Institute van de University of Miami School of Medicine zegt dat het meer dan 100 onderzoeken naar aanraking heeft uitgevoerd en aanwijzingen heeft gevonden voor significante effecten, waaronder snellere groei bij premature baby's, verminderde pijn, verminderde symptomen van auto-immuunziekten, verlaagde glucosespiegels bij kinderen met diabetes en een verbeterd immuunsysteem bij mensen met kanker.

  4. STIMULEERT THYMUSKLIER

  Knuffels versterken het immuunsysteem. De zachte druk op het borstbeen en de emotionele lading die hierdoor ontstaat, activeert de Solar Plexus Chakra. Dit stimuleert de thymus, die de aanmaak van witte bloedcellen in het lichaam reguleert en in evenwicht houdt, waardoor je gezond en ziektevrij blijft.

  5. COMMUNICATIE ZONDER EEN WOORD TE ZEGGEN

  Bijna 70 procent van de communicatie is non-verbaal. De interpretatie van lichaamstaal kan gebaseerd zijn op een enkel gebaar en knuffelen is een uitstekende methode om jezelf non-verbaal uit te drukken naar een ander mens of dier.

  Niet alleen kunnen zij de liefde en zorg in je omhelzing voelen, maar ze kunnen zelfs ontvankelijk genoeg zijn om het aan anderen door te geven (Pay it forward! ;)) op basis van jouw initiatief!

  6. ZELFVERTROUWEN

  Knuffelen verhoogt het zelfvertrouwen, vooral bij kinderen. Het tactiele gevoel is heel belangrijk bij zuigelingen. Een baby herkent zijn ouders aanvankelijk door aanraking.

  Vanaf het moment dat we geboren zijn, laat de aanraking van onze familie ons zien dat we geliefd en speciaal zijn. De associaties van eigenwaarde en tactiele sensaties uit onze vroege jaren zijn nog steeds ingebed in ons zenuwstelsel als volwassenen. De knuffels die we van onze vader en moeder hebben ontvangen tijdens het opgroeien, blijven op cellulair niveau gedrukt en knuffels herinneren ons daar op somatisch niveau aan. Omhelzingen verbinden ons daarom met ons vermogen tot zelfliefde.

  7. STIMULATEERT DOPAMINE

  Alles wat iedereen doet, omvat het beschermen en activeren van de dopaminestroom. Lage dopaminewaarden spelen een rol bij de neurodegeneratieve ziekte Parkinson en stemmingsstoornissen zoals depressie.

  Dopamine is verantwoordelijk voor ons een goed gevoel te geven, en het is ook verantwoordelijk voor motivatie! Knuffels stimuleren de hersenen om dopamine, het plezierhormoon, vrij te geven. Dopamine-sensoren zijn de gebieden waarop veel stimulerende medicijnen zoals cocaïne en methamfetamine zich richten. De aanwezigheid van bepaalde soorten dopamine-receptoren wordt ook geassocieerd met het zoeken naar sensatie.

  8. STIMULEERT SEROTONINE

  Reiken en knuffelen laat endorfines en serotonine vrij in de bloedvaten en de vrijgegeven endorfines en serotonine veroorzaken plezier en negeren pijn en verdriet en verminderen de kans op hartproblemen, helpen bij het bestrijden van overgewicht en verlengen het leven. Zelfs het knuffelen van huisdieren heeft een rustgevend effect dat de stress vermindert.

  Langdurig knuffelen verhoogt iemands serotonineniveau, verhoogt de stemming en creëert geluk.

  9. PARASYMPATHETISCHE BALANS

  Knuffels brengen het zenuwstelsel in evenwicht. De huid bevat een netwerk van kleine, eivormige drukcentra genaamd Pacinian-bloedlichaampjes die aanraking kunnen voelen en die in contact staan ​​met de hersenen via de nervus vagus. De galvanische huidreactie van iemand die een knuffel ontvangt en geeft, toont een verandering in huidgeleiding. Het effect op vocht en elektriciteit in de huid suggereert een meer gebalanceerde toestand in het zenuwstelsel - parasympathisch.

  Omhels met je hart ❤️

  kunst: Dorina Costras

  Dus als iemand behoefte heeft aan knuffel-therapie, let me know 😊🙌🏼

  ————————————————————-

  ENG:
  The average length of a hug between two people is 3 seconds. But the researchers have discovered something fantastic. When a hug lasts 20 seconds, there is a therapeutic effect on the body and mind. The reason is that a sincere embrace produces a hormone called "oxytocin", also known as the love hormone. This substance has many benefits in our physical and mental health, helps us, among other things, to relax, to feel safe and calm our fears and anxiety. This wonderful tranquilizer is offered free of charge every time we have a person in our arms, who cradled a child, who cherish a dog or a cat, that we are dancing with our partner, the closer we get to someone or simply hold the Shoulders of a friend.

  A famous quote by psychotherapist Virginia Satir goes, “We need 4 hugs a day for survival. We need 8 hugs a day for maintenance. We need 12 hugs a day for growth.” Whether those exact numbers have been scientifically proven remains to be seen, but there is a great deal of scientific evidence related to the importance of hugs and physical contact. Here are some reasons why we should hug::

  1. STIMULATES OXYTOCIN

  Oxytocin is a neurotransmitter that acts on the limbic system, the brain’s emotional centre, promoting feelings of contentment, reducing anxiety and stress, and even making mammals monogamous. It is the hormone responsible for us all being here today. You see this little gem is released during childbirth, making our mothers forget about all of the excruciating pain they endured expelling us from their bodies and making them want to still love and spend time with us. New research from the University of California suggests that it has a similarly civilising effect on human males, making them more affectionate and better at forming relationships and social bonding. And it dramatically increased the libido and sexual performance of test subjects. When we hug someone, oxytocin is released into our bodies by our pituitary gland, lowering both our heart rates and our cortisol levels. Cortisol is the hormone responsible for stress, high blood pressure, and heart disease.

  2. CULTIVATES PATIENCE

  Connections are fostered when people take the time to appreciate and acknowledge one another. A hug is one of the easiest ways to show appreciation and acknowledgement of another person. The world is a busy, hustle-bustle place and we’re constantly rushing to the next task. By slowing down and taking a moment to offer sincere hugs throughout the day, we’re benefiting ourselves, others, and cultivating better patience within ourselves.

  3. PREVENTS DISEASE

  Affection also has a direct response on the reduction of stress which prevents many diseases. The Touch Research Institute at the University of Miami School of Medicine says it has carried out more than 100 studies into touch and found evidence of significant effects, including faster growth in premature babies, reduced pain, decreased autoimmune disease symptoms, lowered glucose levels in children with diabetes, and improved immune systems in people with cancer.

  4. STIMULATES THYMUS GLAND

  Hugs strengthen the immune system. The gentle pressure on the sternum and the emotional charge this creates activates the Solar Plexus Chakra. This stimulates the thymus gland, which regulates and balances the body’s production of white blood cells, which keep you healthy and disease free.

  5. COMMUNICATION WITHOUT SAYING A WORD

  Almost 70 percent of communication is nonverbal. The interpretation of body language can be based on a single gesture and hugging is an excellent method of expressing yourself nonverbally to another human being or animal. Not only can they feel the love and care in your embrace, but they can actually be receptive enough to pay it forward to others based on your initiative alone.

  6. SELF-ESTEEM

  Hugging boosts self-esteem, especially in children. The tactile sense is all-important in infants. A baby recognizes its parents initially by touch. From the time we’re born our family’s touch shows us that we’re loved and special. The associations of self-worth and tactile sensations from our early years are still imbedded in our nervous system as adults. The cuddles we received from our Mom and Dad while growing up remain imprinted at a cellular level, and hugs remind us at a somatic level of that. Hugs, therefore, connect us to our ability to self love.

  7. STIMULATES DOPAMINE

  Everything everyone does involves protecting and triggering dopamine flow. Low dopamine levels play a role in the neurodegenerative disease Parkinson’s as well as mood disorders such as depression. Dopamine is responsible for giving us that feel-good feeling, and it’s also responsible for motivation! Hugs stimulate brains to release dopamine, the pleasure hormone. Dopamine sensors are the areas that many stimulating drugs such as cocaine and methamphetamine target. The presence of a certain kinds of dopamine receptors are also associated with sensation-seeking.

  8. STIMULATES SEROTONIN

  Reaching out and hugging releases endorphins and serotonin into the blood vessels and the released endorphins and serotonin cause pleasure and negate pain and sadness and decrease the chances of getting heart problems, helps fight excess weight and prolongs life. Even the cuddling of pets has a soothing effect that reduces the stress levels. Hugging for an extended time lifts one’s serotonin levels, elevating mood and creating happiness.

  9. PARASYMPATHETIC BALANCE

  Hugs balance out the nervous system. The skin contains a network of tiny, egg-shaped pressure centres called Pacinian corpuscles that can sense touch and which are in contact with the brain through the vagus nerve. The galvanic skin response of someone receiving and giving a hug shows a change in skin conductance. The effect in moisture and electricity in the skin suggests a more balanced state in the nervous system – parasympathetic.

  Embrace, embrace with your heart.~~

  art: Dorina Costras
  ... Lees meerInklappen

  Bekijk op Facebook

  3 weken geleden

  The Real You

  Tijdlijnfoto's ... Lees meerInklappen

  Bekijk op Facebook

  4 weken geleden

  The Real You

  Zo waar ❤️
  Neem de sleutel 🔑 zelf in handen
  Jij bepaalt je eigen geluk 🍀 ❤️Op een dag werd ze anders wakker.
  Ze was klaar met het uitvogelen
  of iemand voor of tegen haar was,
  of ergens in het midden
  omdat men geen kant kon kiezen.

  Ze was klaar met alles wat haar
  geen vrede bracht.

  Ze realiseerde zich
  dat meningen er altijd zouden zijn,
  dat het uitzoeken van de waarde ervan,
  geparkeerd mocht worden.

  En dat loyaliteit geen woord was
  maar een levensstijl.

  Het was deze dag
  dat haar leven veranderde.
  Niet door een man of een baan,
  maar door de realisatie dat
  het leven te kort is
  om de sleutel van je geluk
  in iemand anders zak
  achter te laten.

  Wild Woman Sisterhood
  ... Lees meerInklappen

  Bekijk op Facebook